Карактеристики на силверфиш

Тие се мали инсект кои имаат нијанса на сива боја,се движат како риби и најчесто се наоѓаат во тоалетите.
Тие спаѓаат во видот на Animalia.

Дали се опасни по нашето здравје?

Иако не носат некои тешки заразни болести,тие сепак можат да бидат опасни по нашето здравје поради две причини:

  • Доколку ги имате во вашиот дом, тие најчесто ќе посегнат по вашата храна и со самото тоа може да пренесат различни бактерии коишто се штетни по вас.
  • Тие можат да патуваат од домаќинство до друго домаќинство доколку не си ги најдат условите коишто ги бараат.Со самото патување од едно до друго место, носат други бактерии и болести кој можат да бидат опасни.


Најчести живеалишта на силверфиш?

Иако често тие се наоѓаат во тоалетите и на влажни места,тие можат поради својата големина да влезат и во вашите кревети со цел таму да се размножуваат.

Како да се справам со силверфиш?

Доколку имате проблем со оваа врста на инсекти, контактирајте не нас и нашиот тим.